Narzędzia dostępności

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: wtorek, 16 kwietnia 2024 r.

Imieniny: Bernadetty, Julii

Uczniowskie Inspiracje Kulinarne

Uczniowskie Inspiracje Kulinarne - powiększ zdjęcie

Wszystko to, czego potrzebuje nasze podniebienie

Dnia 21 marca 2019 r. w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu odbył się IV Wojewódzki Konkurs "Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2019", którego tematem była "Kasza w roli głównej". 
W konkursie wzięły udział drużyny 2 osobowe z 7 szkół: Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskiego w Tarnowskich Górach, Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Ornontowicach, Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim, Zespołu Szkół Gastronomicznych w Katowicach, Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach, Zespołu Szkół nr 7 w Tychach i Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego w Sosnowcu. 
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy 3bZ: Marcin Zieleźny i Filip Pośpiech. Chłopcy przygotowali burgera jaglano-buraczanego oraz pancake'a z kaszy manny, guacamole owocowe i mus twarogowy. Jurorzy podkreślili potencjał chłopaków i pochwalili ich za wyśmienity smak przygotowanych dań. Dziękujemy naszym młodym kucharzom i życzymy im wytrwałości i powodzenia w następnych konkursach.
Pierwsze miejsce zdobyła drużyna z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskiego w Tychach, II miejsce zdobyła potrawa przygotowana przez uczennice Zespołu Szkół Gastronomicznych w Katowicach, a trzecie miejsce danie przygotowane przez  uczennice Technikum nr 3 w Sosnowcu. 

Opracowanie: Sylwia Rośczak
 


Polityka plików cookies | RODO | Klauzula RODO o zdalnym nauczaniu

Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google - Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług.

© 2013-2024 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio