Narzędzia dostępności

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: wtorek, 30 listopada 2021 r.

Imieniny: Andrzeja, Konstantyna

"Kiszonki na Polskim Stole"

powiększ zdjęcie

Sprawozdanie z konkursu gastronomicznego 

Dnia 18.11.2021 roku w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny "Kiszonki na polskim stole", w którym wzięło udział sześć drużyn z klas: 4bT, 3bT, 3bTg i 2b. Rywalizacja polegała na przygotowaniu trzech porcji potraw z wykorzystaniem kiszonek. Uczniowie oceniani byli nie tylko za walory organoleptyczne, ale również za oryginalność i pomysłowość, estetykę podania i technikę wykonania. Jury w składzie: Piotr Hulim - szef kuchni z zajazdu "Rojanka" w Żorach - Rój i Filip Pośpiech pracujący jako kucharz w hotelu Crystal Moutain w Wiśle wyłonili zwycięzców:

  • I miejsce dla Oliwiera Bielca z klasy 2b,
  • II miejsce dla Roksany Osmulskiej i Oliwii Koźlik z klasy 3bTg,
  • III miejsce dla Anny Foks i Katarzyny Pepek z klasy 4bT.

Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie interesujących potraw, a zwycięzcom gratulujemy.                                                                                

Opracowanie: Agnieszka Szwamberg

Dodał: G.P.


Uczestnicy z jury Uczestniczki konkursu Uczestniczki konkursu nr 2 Uczestniczki konkursu nr 3 Uczestnik konkursu nr 4 Jury Ogłoszenie wyników konkursu Prace konkursowe

Polityka plików cookies | RODO | Klauzula RODO o zdalnym nauczaniu

Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google - Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług.

© 2013-2021 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio