Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: poniedziałek, 17 grudnia 2018 r.

Imieniny: Floriana, Łazarza

VIII Śląska Jesień Kulinarna

powiększ zdjęcie

Tematem przewodnim był śledź

W dniu 29.11.2018 r. Wodzisław Śląski był organizatorem konkursu Śląska Jesień Kulinarna. W tym roku tematem przewodnim był śledź na śląskim stole w kuchni międzywojennej. Wielkie wyzwanie dla młodych kucharzy!

W rywalizacji wzięło udział 16 drużyn z całego Śląska: Wisły, Bielska – Białej, Jastrzębia, Rydułtów, Czerwionki – Leszczyn, Ornontowic, Bierunia, Katowic, Wodzisławia i oczywiście z Żor.

CKZiU reprezentowane był przez dwie drużyny:

  •             I  - Filip Pośpiech (3bZ) i Mateusz Zieliński (3bZ),
  •             II - Marcin Zieleźny (3bZ) i Jakub Lewandowski (2bT)

Organizator konkursu pan Remigiusz Rączka podkreślał, że Śląska Jesień Kulinarna gromadzi wszystkich tych, którzy wyrażają zainteresowanie i kulinarny entuzjazm, szukają okazji do gastronomicznej inspiracji i chcą zaprezentować talenty swoich podopiecznych. Na podium stanęły drużyny z ZSE w Wodzisławiu Śl. (III i II miejsce), a na I miejscu uczniowie z Powiatowego Zespołu Szkół w Bieruniu. Nasza drużyna w składzie Filip Pośpiech i Mateusz Zieliński uplasowała się na wysokim V miejscu. Gratulujemy!

Opracowanie: Agnieszka Szwamberg


Polityka plików cookies | RODO

© 2013-2018 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio